Kiwikaka

Ingredienser:
125 gram margarin eller smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 kiwifrukter
Gör såhär:
1. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Rör ner blandningen i äggsmeten.
5. Skala kiwifrukterna och skär dem i tärningar.
6. Blanda ner dem i smeten. Rör om så de blir jämt fördelade.
7. Häll smeten i en smörad och bröad form, 1 liter.
8. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 1 timme.
9. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler.
10. Kakan smakar bäst nybakad, men kan förvaras i en burk ett par dagar om den förvaras svalt. Den går bra att frysa. Hållbarhet ca 3 mån.
Kommentarer
Postat av: Anonym
sv : ja det gör jag också,men endå mysigt när vinter kommer :)
Postat av: Anonym
sv : ja det gör jag också,men endå mysigt när vinter kommer :)
Postat av: Anonym
sv : ja det gör jag också,men endå mysigt när vinter kommer :)
Postat av: Anonym
sv : ja det gör jag också,men endå mysigt när vinter kommer :)
Postat av: Anonym
sv : ja det gör jag också,men endå mysigt när vinter kommer :)
Postat av: julia
sv: desamma;p
Postat av: Jossan
njamnjam! =)<33
Postat av: IDA
sv' Tack :D
Trackback