Radiokaka

Ingredienser:
200 gram kokosfett
200 gram mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
25 mariekex
Gör såhär:
1. Smält blockchoklad och kokosfett i en liten kastrull på svag värme. Ställ kastrullen åt sidan och låt det svalna.
2. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vispa det pösigt och ljustgult. Rör försiktigt ner den smälta chokladen i äggsmeten.
3. Lägg bakplåtspapper i bakformen så att det täcker botten och kanterna. Häll lite chokladsmet i formen så att bottnen täcks, lägg i ett lager kex och häll på mer chokladsmet. Fortsätt att varva kex och choklad i formen, avsluta med choklad.
4. Ställ formen i kylskåpet några timmar, gärna över natten. Ta ut kakan och skär den i centimetertjocka skivor. Tänk på att kakorna smälter ganska snarbbt, så servera dem med det samma och kanske inte i gassande solsken.
Kommentarer
Trackback