Lussekatter



Du behöver:

50g jäst
150g smör
5dl mjölk
250g kesella
2pkt saffran
1 1/2dl socker
1/2 salt
1,8dl vetemjöl

Gör såhär:
Smula sönder jästen i en bunke. Smält matfettet och häll i mjölken, värm till fingervärme ca 37 grader. Häll en del av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst.

Tillsätt resten av spadet, kesella, saffran, salt och socker och arbeta ihop det tillsammans med mjölet tills degen börjar släppa från bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk i ca 30 min.

Knåda degen slät och blank på ett lätt mjölat bakbord och dela den i lika stora delar. Forma delarna till lussekatter och lägg dem på en smord bakplåt eller på bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20-30 min under bakduk.

Garnera bullarna med russin och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda bullarna i mitten av ugnen 225-250 grader i 5-10 min.

Kommentarer
Postat av: Jossan

Gött! :D Allt bra med dig sweetnos?<3

2010-12-06 @ 20:56:16
URL: http://josefinemmamaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0