Dag i Stockholm med lillasyster









Igår var vi jag och min lillasyster i stockholm och shoppade. Jag har varit i stockholm ganska många gånger förut men aldrig på en riktig shoppingrunda och jag måste säga att jag blev glatt överaskad av det stora utbud som fanns! Vi hann bara gå runt på Drottninggatan och kvarteren där omkring men vi hittade en hel del snygga kläder och vi hade en jätterolig dag. Men usch, jag är och kommer nog alltid att vara en småstadstjej, jag klarar inte riktigt av all trängsel och stress som finns på gatorna i stockholm =P.
Men trevligt hade vi iallafall!
Hoppas ni haft en bra helg/jennifer

Efterlyses: Bra second hand i Stockholm



Nu är bussbiljetterna beställda och imorgon så bär det av upp till huvudstaden med min kära lillasyster =). Hade nog bara tänkt ta en shoppingdag och göra lite seightseeing (stavning?), men vi hade en liten fråga till er som kanske åker dit oftare eller rent av bor där, vart kan vi hitta bra, spännande och roliga second hand butiker?

Nej nu måste jag göra mig klar för jobbet, men tipsa gärna om ni vet några bra tips, har ni andra tips på vart man kan gå när man ändå är i stockholm så tipsa gärna om det också =).
Ha en bra dag!/Jennifer

101028

Fasen vad trött jag är! Idag har det varit en superjobbig dag på jobbet, vet inte riktigt varför för det har inte varit stressigt, bara mycket att göra. Efter jobbet gick jag och lillasyster runt i byn och letade utklädnad till henne att ha imorgon, som tur var hittade vi det ganska snart. Sedan gick vi hem och stekte vårrullar och kokade bulgur, skulle ha tagit hem lite thaimat men de hade stängt lunchserveringen så vi fick laga maten själva.
Nu i eftermiddag har min andra lillasyster och jag varit i stallet och mockat och tagit in våra hästar, så med andra ord har det inte direkt funnits tid för vila, det får bli en tidig kväll tror jag =P.
Hoppas ni haft en bra dag! /jennifer

Back in the game





Godmorgon. Förlåt för blogguppehållet nu i veckan, har som sagt varit inne i stan och bott hos Isak =). Men nu är jag hemma i lilla Sörping igen och har mer tid över till bloggen, så nu kör vi.
Veckan har sett ut som i princip alla andra veckor så det är inget roligt och spännande att rapportera på den fronten. I helgen är jag dock ledig så då är det en resa till stockholm med lillasyster inplanerad, ska bli superroligt!
Idag är det jobb som gäller och efter det ska jag möta upp lillasyster för att gå och köpa halloweenkostym till henne, hon hade någon maskerad på skolan imorgon och behövde lite grejer till det.
Hoppas ni har haft en bra vecka så här långt! /Jennifer


101024

Godkväll mina vänner. Ledsen för dålig uppdatering, men det här veckan kommer det nog inte bli så mycket. Ska bo hemma hos Isak till onsdag så då blir det nog inte mycket tid till bloggen. Idag har det varit ruskväder ute så hela förmiddagen satt vi inne och lyssnade på musik och gosade i soffan. Nu ikväll har vi varit på middag hos min mormor och morfar och haft det jättetrevligt. Nu blir det lite filmmys innan vi ska gå och lägga oss =).
Hoppas ni haft en bra helg! /jennifer

101023

Godmorgon! Jag kan inte börja beskriva hur jobbigt det känns att sitta här och vänta på att gå till jobbet klockan halv sju på en lördagmorgon, men det är så läget ser ut. Idag är det dags för jobb...IGEN!
Som tur är så är lördagar roliga på jobbet, det går fort och kunderna är alltid så mycket goare och gladare när det är helg =). Efter jobbet ska jag in till Isak och mysa ikväll, ser fram emot det jättemycket, har inte setts så mycket den här veckan så det ska bli trevligt att få umgås lite med sin pojkvän =P.

Hoppas att ni får en trevlig helg! /Jennifer


Godmorgon mina vänner!

Nu har jag kravlat mig upp ur sängen och tryckt i mig en smörgås och lite juice, men det är den enda kraftansträngningen jag orkat nu på morgonen. Om tjugo minuter ska jag släpa mig ut i hallen och klä på mig några lager med ytterkläder för att gå till jobbet, sitter här och önskar att tiden kunde stanna ett tag.
Men det ska gå helt enkelt, iväg och tjäna pengar och gör samhället stolt!

Ikväll blir det en hemmakväll, får se vad vi ska hitta på, antagligen blir det mys i soffan med film.
Några tips på bra film som man kan se?

Hoppas ni får en riktigt underbar fredag!/Jennifer


101020

Trött trött trött! Det är ungefär så man kan sammanfatta  mina känslor för tillfället, trött i kroppen, trött i huvudet och trött i själen (det där sista lät lite väl emotional kanske =P), trött trött trött.
Hur som helst... dagen började väldigt bra i min älsklings famn, vi hann till och med titta på en liten film innan det var dags för mig att åka till jobbet, älskar lugna sovmorgnar.
Men när jag väl kom till jobbet var det precis som om all ork bara lämnade mig, och resten av dagen har verkligen gått i slowmotion.
Nu är jag äntligen hemma och ikväll får det bli en tidig kväll för Jennifer Svenssons del kan jag lova, såhär går det inte att ha det!
Hoppas ni har haft en bra onsdag. /Jennifer


Ruskväder



Godförmiddag mina vänner. Idag vaknade jag vid åtta =), hur skönt som helst! Tyvärr var det regnigt och ruskigt ute, men mamma och jag tog oss en morgonromenad iallafall och när man väl kommer igång så är det riktigt härligt. Men mina ben är jättetrötta idag, jag har kört 30 minuters pass på vår crosstrainer i två dagar nu och med mina benmuskler så kan det inte annat än bli katastrof, därför var det skönt att gå i en lite långsammare takt idag. Nu bär det snart av till arbetet, och efter det blir det hem till älskling, mysigt värre =).
Hoppas ni får en bra tisdag! /Jennifer


101018

Hej mina vänner. Nu är jag hemma efter ännu en dag på jobbet. Idag har det varit en hel del att göra så tiden har bara flugit förbi, men resultatet är att jag är supertrött. Ska läsa lite bloggar men sedan får det fasen bli att träna lite och se om man kan bli lite piggare kanske.
Hoppas ni har en trevlig måndag! /Jennifer

Helg på Järle











Den här helgen har varit underbar! I fredags åkte jag direkt efter jobbet till Isaks mammas gård uppe i Nora och har gottat mig hela helgen, det har varit hur skönt som helst och nu är jag tillbaka till verkligheten med nya krafter.

Nu sitter jag och tittar på Gossip Girl med lillasyster. Men efter det får det nog bli läggdags, imorgon blir det upp tidigt för att gå till jobbet igen.
Hoppas ni haft en riktigt bra helg!/ Jennifer


Officiella Surpuppe-dagen?



Idag är det en attans dag måste jag säga, på alla sätt och vis; det är ett attans väder (blåser typ storm), jag är attans trött, och människor är på ett attans humör. Undrar om det hänger ihop?!  
Vi kom fram på jobbet till att det måste vara den officiella surpuppe- dagen idag för både vi och våra kunder har varit allmänt låga och sura hela dagen. Man har inte kunnat säga något utan att det har missuppfattats eller att någon har fräst och snäst.
Nu är jag iallafall hemma i min trygga vrå och har en chans att lugna ner mig och slappna av lite, räkna till tio. 
Det får bli lite bloggläsande ett tag, och ikväll blir det att bänka sig framför kanal 6 och se nya säsongen av Vampire Diaries =D!
Hur ser er dag ut, är människor i er omgivning också ovanligt sura och dystra idag? /Jennifer

 


101013

Godmorgon mina vänner. Hinner bara med ett snabbt inlägg för att önska er en bra dag. Nu blir det ner till stallet en stund och sedan springa hem för att göra mig iordning för fika med min underbara vän Therese innan jobbet. Sedan är det jobb 11.00-18-30. Skriver mer då =).
Puss och kram/ Jennifer

Hoppla Polle!



Usch vad kyligt det är ute idag, och inte är det mycket varmare inne tycker jag, mina händer är alldeles blå. Men nu har jag kommit hem från jobbet och sitter här och tar det lite lugnt innan det är dags att byta om och gå ner till tottohästarna =). Hade tänkt ta och rida lite dressyr idag om min lillasyster kan tänka sig agera instruktör, jag har inte ridigt seriöst på jättelänge utan bara ridigt ut på skritturer, så min balans i sadeln är inte den bästa och det är mycket lättare om man har någon som står på marken och säger till hur jag ska göra. Så det är nog vad jag ska göra i eftermiddag. Vad har ni för er denna kyliga dag? /Jennifer

 


101011

Äntligen hemma igen, det har varit en helt okej dag på jobbet tycker jag men jag har längtat hem hela dagen. Fråga mig inte varför för jag hade inte planerat något ikväll, jag ville bara få komma hem =P. Och här sitter jag, i väntan på att maten ska vara klar och Paradise Hotel börja. Har lite räkningar att betala också så det kan jag ju roa mig med (not).
Hoppas att ni har en trevlig kväll där ute i vårt avlånga land! /Jennifer


Höstpromenad






God förmiddag mina vänner. Idag vaknade jag pigg och glad och det var jätteskönt, jag hade så svårt att somna igår utan min älskade Isak bredvid mig. Den här veckan ska han bo hemma hos sin mamma uppe i Nora och då bor jag hemma hos min kära familj i söderköping =).

Nu på morgonen har jag och mamma tagit en härlig höstpromenad i stan och uppe vid kanalen, det är så otroligt fint här i söderköping såhär års! Nu sitter vi och dricker te och myser vid köksbordet. Snart är det dags att gå ner till stan igen, först för en tandläkarkontroll och sedan vidare till jobbet.
Hoppas ni har en mysig måndag! /Jennifer

God morgon

Ännu en tidig morgon, som tur är så har vi sovit med fönstrena stängda inatt så det var inte så kallt i lägenheten, men det är ändå mycket mysigare att ligga kvar i sängen så klart! Men det är bara att bita ihop och ge sig iväg till jobbet.
Annars blir det nog en ganska händelselös dag, hade tänkt städa lite när jag kommer hem och sedan får vi se vad som händer.

Föresten såg jag världens sötaste film igår, eller ja, kanske inte världens sötaste, men den var väldigt gullig och väldigt bra. Så den vill jag verkligen tipsa om att se i höst, kan pigga upp lite de där grå och regniga dagarna =).


101006

Godkväll mina vänner. Nu sitter jag hemma hos hjärtat igen, har varit en ganska lugn dag på jobbet faktiskt så det var skönt, vi har suttit och löst suduko nu på eftermiddagen =P.
Nu står älsklingen och lagar middag (!!) och sedan blir det nog en film innan vi går och lägger oss.
Hoppas att ni haft en bra onsdag! /jennifer

Namnsdag



Idag är det min namnsdag, Jennifer!
Undrar vart ifrån det kommer egentligen, vem kom på att man skulle fira våra namn?
Jag har förstått att vi alla firar vår namnsdagar olika, i min familj har det alltid varit lite speciellt, vi fick frukost på sängen och en namnsdags tårta och ofta även ett litet paket. Men det är långt ifrån alla som firar denna dag. Idag har jag till exempel inte fått någon frukost på sängen, Isak ligger fortfarande och sover den lilla älsklingen =P. Men jag funderar på att baka en liten tårta till mig själv, det är ju inte alltid man har något att fira liksom.
Hur firar ni era namnsdagar? /Jennifer

101005

Godkväll mina vänner. Nu sitter jag här i soffan hos min älskling och har precis ätit en portion viltmästargryta som jag måste säga blev riktigt god, inget avanserat, bara viltmästarskav, creme fraich, matlagningsgrädde och salt och peppar. Behöver inte vara jobbigare än så =P. Isak var tvungen att gå till en kompis för pepptalk så det blev middag själv ikväll, men nu ska jag gå och duscha och sedan krypa ner i sängen med en bra bok.
Hoppas ni haft en riktigt bra tisdag! /Jennifer

Mina favorit bullar

Igår var det kanelbullens dag och jag kunde ju förstås inte låta bli att baka mina egna favoriter. Det här receptet är egentligen på en krans men jag tycker det går lika bra att göra bullar på det. Det är kalljästa bullar vilket jag tycker är lite godare eftersom att de ofta blir lite saftigare. Testa gärna och säg vad ni själva tycker =). /Jennifer






Ingredienser:

50g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 msk socker
125 g smör
500 g mjöl

150 g smör
150 g socker
75 g mandelmassa
2 tsk kanel

Gör såhär:
Rör ut jästen i den kalla mjölken, tillsätt ägget och sockret.
Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med mjölet. Knåda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa lätt från bunkens kanter.
Låt degen jäsa ca 30 minuter.

Rör ihop smör, socker,  riven mandelmassa och kanel till en massa.

Kavla ut den jästa degen på ett mjölat bakbord och bred på kanelmassan. Rulla ihop degen och skär den i lagom stora bitar som du lägger i bakformar.
Låt jäsa ca 40 minuter.

Pensla bullarna med ägg och strö på socker.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 10 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna på ytan.

Lördagens bowling







'





Upp och iväg



Åh vad jag hatar tidiga morgnar när man vaknar i famnen på den man älskar, det är så varmt och mysigt, och så måste man gå därifrån! Heartbreaking!!
Men nu är jag uppe och har till och med slängt i mig lite frukost. Dags att dra sig iväg till bussen för ännu en dag på arbetet.
I eftermiddag blir det att gå hem till familjen för att hämta lite saker och sedan in till älskling igen för att dra till en kompis senare. Ser ut att bli en hektisk dag med andra ord, öj,öj,öj!
Hoppas ni får en bra måndag. /Jennifer

Kiwikaka




Ingredienser:

125 gram margarin eller smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 kiwifrukter

Gör såhär:
1. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Rör ner blandningen i äggsmeten.
5. Skala kiwifrukterna och skär dem i tärningar.
6. Blanda ner dem i smeten. Rör om så de blir jämt fördelade.
7. Häll smeten i en smörad och bröad form, 1 liter.
8. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 1 timme.
9. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler.
10. Kakan smakar bäst nybakad, men kan förvaras i en burk ett par dagar om den förvaras svalt. Den går bra att frysa. Hållbarhet ca 3 mån.

101003

God förmiddag. Igår hade vi en supertrevlig kväll jag och älskling med våra goda vänner Olle och Catrin. Det blev först drinkar hemma hos Olle, sedan vidare till O´learys för en god middag och sedan bowling. Tanken var att vi skulle gå ut efter, men efter att ha stått i kön i en timme och tjugo minuter gav vi upp och gick hem och gosade ner oss i sängen =P. Lägger upp bilder senare när jag varit hemma och hämtat sladden till kameran =).

Nu blir det iväg till saluhallen och köpa lite mat inför veckan och sedan blir det att åka hem till söderköping för sminkparty hos min kära vän Amanda.
Hoppas ni får en härlig söndag! /Jennifer

101002

God dag mina vänner. Idag blev jag halvt väckt av min kära vän Amanda som tyckte vi skulle gå ut och gå en sväng, så det blev det första jag tog mig för idag, vi tog en långpromenad och var ute nästan en och en halv timme. Superhärligt var det, det är sådär lagom varmt ute idag så man fryser lite när man precis gått ut men sedan får man upp värmen utan att bli sådär äckligt varm och svettig, perfekt.
Nu har jag slevat i mig en tallrik gröt (duktiga mig), och ska börja ta tag i städningen av mitt rum. Det ligger saker överallt och dammråttorna börjar snart bilda ben under sängen, så nu är det dags för en storstädning!
Hoppas ni får en härlig lördag. /Jennifer

Radiokaka



Ingredienser:

200 gram kokosfett
200 gram mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
25 mariekex

Gör såhär:
1. Smält blockchoklad och kokosfett i en liten kastrull på svag värme. Ställ kastrullen åt sidan och låt det svalna.
2. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vispa det pösigt och ljustgult. Rör försiktigt ner den smälta chokladen i äggsmeten.
3. Lägg bakplåtspapper i bakformen så att det täcker botten och kanterna. Häll lite chokladsmet i formen så att bottnen täcks, lägg i ett lager kex och häll på mer chokladsmet. Fortsätt att varva kex och choklad i formen, avsluta med choklad.
4. Ställ formen i kylskåpet några timmar, gärna över natten. Ta ut kakan och skär den i centimetertjocka skivor. Tänk på att kakorna smälter ganska snarbbt, så servera dem med det samma och kanske inte i gassande solsken.

RSS 2.0