GOTT NYTT ÅR!

Nu är det dags att gå till mina kära vänner Viktor och Amanda för att fira in det nya året =)!

Det har varit ett väldigt händelserikt rikt år på många sätt, jag har fått jobb, flyttat hemifrån o.s.v.
Nu är det bara att blicka framåt och göra nästa till ett lika händelserikt och bra år!

Nytt år, nya möjligheter. /jennifer

30 December

Hej mina vänner. Nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera på ett tag, har helt enkelt inte haft tid, och när jag haft tid har jag inte orkat! Det är hemskt men så är det.

Nu är allt julfirande över och jag har haft en riktigt fin julhelg, iår firades julafton på Järle gård tillsammans med min älskling och hans familj och släkt. Det kändes väldigt konstigt att inte fira med min egen familj och släkt, men det är så livet är, och nu när jag är sambo så får man helt enkelt rätta sig efter det. Nästa år blir det att fira hos min familj!

Men självklart så har vi även hälsat på hemma hos min familj i söderköping, och vi hade sådan himla tur att  både mormor, morfar, farmor, farfar och min farbror  faktiskt kunde komma då också så i hade en riktig mini-jul.

Jösses vad mycket paket vi har fått! Vi måste ha varit riktigt snälla iår. Det mesta har så klart varit till vår gemensamma lägenhet och det har blivit så otroligt fint här hemma nu!
Idag har mormor och morfar varit här och satt upp gardiner som vi fick av dem i julklapp, så nu är det riktigt ombonat och mysigt.

I eftermiddag har jag varit en stund på stan och köpt present till min kära vän Amanda som vi ska fira imorgon, och så tog jag ett varv förbi systembolaget för att inhandla lite gott till morgondagen. Fy fasen säger jag bara... jag stod i kö i tjugo minuter inne på systemet! Vi svenskar är hemska på att köpa sprit!!

Nu ska jag vänta på att min underbara pojke kommer hem från sin kompis så ska vi gå och handla lite mat till kvällen =).
Hoppas att ni haft en supermysig jul och att ni får ett riktigt roligt nyår! /Jennifer

Jag är helt slut!

Min andehämtning är inte av denna värld, mina ben känns som spagetti, mitt ansikte har fått en konstig röd/lila färg, och jag vill bara lägga mig ner och gråta, men my god jag har aldrig kännt mig så levande!

Min underbara pojkvän/min PT har verkligen kört ett stenhårt träningspass med mig, jag fick springa 1,8 km som uppvärmning! Nu är jag så slut i kroppen att jag inte riktigt förstår hur jag ska orka ta mig till bussen för att åka till jobbet, men det här ska gå, fasen vad taggad jag är =).

Så tyvärr mina vänner kommer det nog inte komma upp så många goda recepet på kakor o.s.v på ett tag, nu är det den slanka linjen som gäller. Får lägga upp recept på nyttig mat och smothies istället =P. /Jennifer

Nu kör vi!

Mitt mål ;)!

Yes vad taggad jag är för tillfället, jag har länge velat gå ner i vikt nu men det är så jäkla svårt att hitta motivation till att träna och äta rätt. Men nu har min underbara pojkvän gått med på att hjälpa mig, så nu kör vi tillsammans. Jag har en kännsla av att det kommer att bli en hel del amerikans fotbolls övningar, men då lär jag iallafall bränna kalorier =P.
No more sweets for me!

God morgon

Det är så härligt med sovmorgon och äntligen känna att man inte behöver gå upp när klockan ringer vid fem, idag gick jag inte upp förens vid tio i nio =)! Nu sitter jag här med mina knäckemackor och laddar inför jobbet, idag blir det stängning för min del vilket innebär att  jag inte kommer hem förens ganska sent ikväll, det är det negativa med de sena arbetspassen. Men det är skönt att vi variear iallafall. Nej nu ska jag väcka min älskling och jaga iväg honom till trafikskolan =P.

Hoppas ni får en riktigt bra tisdag! Jennifer

Vi har testat: Pepparkaksrulle



Vi var bara tvungna att testa de här, pepparkaksälskare som vi är. Och jag måste säga att jag blev inte besviken, de var riktigt goda. Kanske något söta om ni frågar mig, men det är ju inte alltid något negativt =P.

Lucia



Kan inte förstå hur det redan är Lucia, det här året har bara flygit förbi! Jag jobbade tidigt på bageriet och det var riktigt mysigt denna morgon, vi tände ljus i serveringen och facklor utanför ytterdörren, och alla gäster var så trevliga och glada, man kunde riktigt känna av julstämmningen! När jag kom hem degade jag tyvärr ihop och har inte gjort så himla mycket kreativt. Jag hade tänkt gå på stan och handla julklappar, men jag fastnade istället i soffan med min älskling, inte så dumt det heller =P. Nu blir det dags att fixa kvällsmat!
Hoppas ni haft en riktigt härlig Lucia./Jennifer

Rocky Road Brownies

Det här receptet är mitt absoluta favoritrecept när det kommer till brownies. Självklart är det Leila Lindholm som står bakom det hela!



Ingredienser:
350g smör
6dl socker
3dl kakao
1dl ljus sirap
1/2tsk salt
6 ägg
3dl vetemjöl

3dl vispgrädde
1dl mjölk
1dl ljus sirap
400g mörk choklad 70%

1/2 påse dumlekola
1dl pistagenötter
2dl salta jordnötter
2 nävar minimarsmallows

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt
Rör ner ett ägg i taget och tillsätt till sist vetemjölet
Lägg ett bakplåtspapperi botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 min, den ska vara lite kladdig när du känner med en sticka.
Låt kakan svalna

Koka upp grädde, mjölk och sirap.
Ta av från värmen och låt den svalna något.
Tillsätt den mörka chokladen finhackad och rör tills den är smält
Bred glasyren på kakan och strö på dumle, pistagenötter, jordnötter och marsmallows.
Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär sedan i rutor.


Besök av familjen

Äntligen hade min kära familj tid att komma och hälsa på mig =)! Det var hur trevligt som helst och det var så skönt att träffa dem, det känns så konstigt att inte ha dem omkring mig hela tiden, har inte vant mig vid det än. Men idag blev det ändå en liten fika och de hade även med sig en jättefin julgrupp, blev genast mycket mysigare i lägenheten. Syrran blev lite rastlös under fikat så hon hittade lite skyddsplast till tvn som hon började leka med, kanske ska påpeka att min syster är 15 år, därav den denna vackra skulptur som hon döpte till "snow box", kanske skulle vara något att göra en större modell av och ställa ute på stan =P?


                                

Nu blir det iväg till matbutiken för lite inköp av ingredienser till middagen, och även till en liten kaka som jag hade tänkt baka. Vi kanske skulle få gäster ikväll också och då räcker inte lussekatterna jag har kvar i frysen.
Det är mycket att tänka på när man har ett eget hem ;) /Jennifer


Självmordsbombare i Stockholm!

 

Mannen som dog på Bryggargatan sprängde sig själv till döds. Han bar sex sammankopplade rörbomber men bara en exploderade.Han hade också en ryggsäck med full med spikar och ett misstänkt sprängämne.

– Hade den exploderat på Drottninggatan hade det blivit en massaker, säger en källa.

Text från: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8265883.ab

Usch nu börjar jag bli orolig på riktigt! Hitintills har man endast hört om sådana här fruktansvärda attacker på nyheterna från andra länder, nu har det även hänt i vårt Sverige.
Man ska vara väldigt försiktig i spekulationerna kring sådana här dåd, vad det egentligen handlade om, men det är ju inte utan att man blir lite orolig för vad som kommer att hända efter det här. /Jennifer

God morgon

Härliga morgon! Idag vaknade jag och kände mig så utvilad, pigg och glad att det nästan var konstigt, så har jag inte känt på länge.
Så det gäller att ta vara på det idag, nu sitter jag och äter frukost med min älskling och sedan ska jag städa klart i lägenheten. Efter det får det nog faktiskt bli en sväng in till stan och se om jag kan hitta lite julklappar, och kanske lite fint julpynt till lägenheten, vi får se.

Förhoppningsvis kanske min kära familj tittar förbi en sväng också, det är inte säkert, men de har ju faktiskt inte sett lägenheten sen jag flyttade in och det har hänt en hel del sedan dess =).

Hoppas att ni får en skön söndag mina vänner! /Jennifer

Klappjakt



Usch vad tiden går fort när man har roligt, eller när man jobbar väldigt mycket som jag har gjort nu i några veckor. Kan inte fatta att det redan är Lucia nu på måndag, och jag har inte hittat en enda julklapp än!
Jag har kommit fram till att jag behöver skaffa fram 11 paket, en del har jag en liten aning om vad jag kan ge men det är långt ifrån alla.
Funderar på att ta en tur på stan imorgon medans min älskling är på träningen och bara ströva omkring och se vad jag kan hitta.

Jag tycker inte att det är så viktigt att man ger något stort och dyrt som personen verkligen behöver, jag tycker att det ibland kan vara roligare att t.ex. göra något själv som man vet att personen kanske kan tycka om. Man sparar pengar och oftast blir personen ifråga mycket gladare när han/hon känner att man har lagt ner lite själ i att göra dem en julklapp.
Har ni några roliga förslag på vad man kan göra för roliga julklappar så är era tips hjärtligt välkommna! /Jennifer

 


Engelska scones


Ikväll överraskade jag min snuttis med lite hemmagjorda scones, ett superenkelt och gott recept.
Servera med en god skiva ost, lite marmelad och rykande hett te och din vinterkväll är räddad!

Ingredienser:
2dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
3 msk smör
5/8 mjölk ( 1/2 dl + 1msk ungefär)
1 msk socker

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser och dela upp degen i bullar som du plattar ut lite på en plåt.

Grädda dem i 225 grader tills de får en fin gyllenbrun färg.

101211

Godkväll mina vänner. Idag har jag haft en härlig ledig dag, verkade inte riktigt så när jag vaknade måste jag medge, men skam den som ger sig. Bra blev den iallafall!
Jag och Isak har varit så duktiga och städat lägenheten idag, börjar se riktigt hemtrevligt och mysigt ut tycker jag, nu fattas bara lite julgrejer som fortfarande inte kommit upp, antagligen för att de fortfarande är kvar hos familjen i söderköping.
Sedan gick vi in till stan och träffade Isaks pappa som bjöd oss på lunch på Highlander Inn, och så fick en elvisp också, det är riktigt bra att ha bra svärföräldrar!
Nu sitter jag här, och min underbara älskling ligger faktiskt och tar sig en eftermiddagslur, tänkte överraska honom med lite goda scones sedan (är jag inte en underbar flickvän så säg).

Hoppas att ni också haft en riktigt skön och trevlig lördag! /Jennifer

Fruktansvärda förskylning!

Usch vad jag avskyr att vara förskyld! Det har gått helt okej i veckan tycker jag, jag har haft ont i halsen, hostat lite och varit lite segare än vanligt. Men idag är det fasen fruktansvärt, jag känner mig otroligt ynklig och liten och vill inget hellre än att bara sova, men så fort jag lägger mig så börjar det krypa i benen och jag får ingen ro till att somna. Nej idag är ingen bra dag. Är väldigt stolt att jag faktiskt klarade av arbetet iallafall!

Men nu ska jag inte tråka ut er med mitt elände.
Igår hade jag en riktigt trevlig kväll, trotts förkylning, jag och Heidi gick först till Manesá där jag åt min första tapas (supergott) och sedan gick vi och såg den nya Harry Potter- filmen på bio.
Vi frös som jag vet inte vad, hostade och snorade och lyckades på något sätt gå vilse i parkeringshuset, men det var en riktigt kul kväll! Tack gumman, det behövdes! /jennifer

Vackra Heidi

 

På Manesá

 

Är mycket godare än vad det ser ut!!


101208



Åh nu är jag supertrött och superavslappnad efter ett härligt yogapass. Det var första gången jag gick på ett pass med yoga, har utövat lite själv hemma men det är ju mycket enklare när man får instruktioner, plus att övningarna blir lite bättre genomförda.

Idag har det annars varit en lugn dag, jobbade på förmiddagen, åkte hem och satte mig vid datorn och betalade lite räkningar och bloggade, gick med glas och plast till återvinningen, gick till Life och köpte en hälsokur till min trötta kropp, gick hem och diskade, satte mig vid datorn igen, pratade med mamma, lagade mat, gick och tränade, hämtade ut biobiljetterna till mig och Heidi imorgon, gick hem, duschade, och nu sitter jag här... med andra ord en lugn dag =P.

Nu ska håret få torka lite medans jag tittar på senaste avsnittet av Paradise Hotell och sedan är det läggdags. Imorgon är det arbete igen, och sedan middag och bio med Heidi, åh vad trevligt det ska bli! 
 
Godnatt och sov så gott. /jennifer

Carpe Diem



Åh vad jag önskar att jag verkligen kunde fånga dagen, jag är tyvärr super dålig på det. Jag älskar mottot men jag lever mer i tanken på att det kommer en dag imorgon också.
Jag är väldigt bra på att skjuta upp saker till morgondagen, tänker att jag säkert har mer tid, mer inspiration, mer styrka, mer motivaton o.s.v till att göra det då.
Har jag det då? Nej det är inte alls så säkert.

Det har varit en mycket bra erfarenhet att flytta hemifrån, man kan inte skjuta upp saker på samma sätt nu, nu måste man ta tag i saker och ting. Men det är fortfarande något jag måste jobba på, jag vill inte sitta på ålderdomshemmet när jag är 80 år och tänka på allt jag har gått miste om, allt jag har skjutit upp tills dess att det helt lösts upp i tomma intet. Men hur ändrar man på en så stor del av sig själv?

Jag är en rastlös själ, jag vill ha förändring hela tiden och blir det inte det blir jag uttråkad. Jag vill uppleva saker, lära mig saker, resa, upptäcka mig själv och bli säker i den jag är.

Vem är jag? Hur är jag? Vad vill jag?

Nej idag har jag en djup dag, en grubblardag. Dags att fixa disken! /Jennifer

Lussekatter



Du behöver:

50g jäst
150g smör
5dl mjölk
250g kesella
2pkt saffran
1 1/2dl socker
1/2 salt
1,8dl vetemjöl

Gör såhär:
Smula sönder jästen i en bunke. Smält matfettet och häll i mjölken, värm till fingervärme ca 37 grader. Häll en del av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst.

Tillsätt resten av spadet, kesella, saffran, salt och socker och arbeta ihop det tillsammans med mjölet tills degen börjar släppa från bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk i ca 30 min.

Knåda degen slät och blank på ett lätt mjölat bakbord och dela den i lika stora delar. Forma delarna till lussekatter och lägg dem på en smord bakplåt eller på bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20-30 min under bakduk.

Garnera bullarna med russin och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda bullarna i mitten av ugnen 225-250 grader i 5-10 min.

101206

Hej mina vänner. Hur har helgen varit? Min har varit lugn och skön, jag jobbade visserligen i lördags men det var ganska lugnt på bageriet och sedan har jag bara varit hemma och pysslat i lägenheten och gosat med min älskling. Vi har försökt installera vår digitalbox men självklart är det något fel så jag måste skicka tillbaka den! Jag avskyr när man går och väntar och ser fram emot att få något och så är det trasigt! Men men, vi får hoppas att det löser sig snart.

Idag är det dags för arbete igen, jag håller på att bli förskyld också och har ont i halsen och hosta, men jag hoppas att det inte ska bli värre. Jag får dricka massor av te och ta mina vitaminer =P.

Hoppas att ni får en bra start på er vecka! /jennifer

1 December!

Idag var det då dags att öppna första luckan i min chokladkalender, ja jag har faktiskt en iår också =P!
Och det har varit kallt som satan ute, typiskt decemberväder.

På jobbet har det varit hur lugnt som helst, framförallt ikväll, det är så tråkigt när vi inte har så många gäster! Får hoppas att det blir mer nu till helgen.
När jag kom hem hade min nya tv kommit, den är jättefin =). Jag kan inte så mycket om sånt här, med tum och HD och allt vad det heter men min älskling är mycket nöjd och sitter här som ett barn på julafton, och han är väldigt kräsen av sig när det kommer till TV-apparater. Så skönt att äntligen kunna kolla på film och tv, man känner sig ganska isolerad när man inte har tv, vad sorglig egentligen.

Nu blir det nog läggdags för min del iallafall, imorgon är det ett tidigt pass eftersom att jag ska till ögonläkaren på eftermiddagen. Och efter det blir det middag med arbetskamraterna på Jannes, kommer bli super!

Godnatt och sov så gott! /jennifer


RSS 2.0