100930

Jag kan verkligen inte förstå vart tiden tar vägen, det var inte längesedan jag var ute i Tyreslöt på midsommarfirande, men när man kollar in kalendern är det redan sista September, jag menar what the fuck?! Men nu är hösten verkligen här och det kändes imorse kan jag lova, när jag gick till bussen klockan sex så knastrade löven under skorna av all frost. Jag får dock en liten mysig känsla av hösten, jag älskar känslan man får när man går utanför dörren och man nästan kiknar (stavning?) av den kalla, friska luften som fyller lungorna. Det är så mycket skönare än den heta, kvava sommarluften.

Nu är jag precis hemkommen efter ännu en dag på jobbet och nu ska jag bara vila resten av dagen, känner inte för att göra ett endaste dugg. Möjligen ta en promenad senare för att rensa huvudet lite men annars blir det en mysig eftermiddag inne i värmen.
Hoppas ni har en riktigt bra torsdag mina vänner! /Jennifer

Jobb

Så var det dags att gå till jobbet igen, idag var det faktiskt väldigt jobbigt att ta sig upp ur sängen måste jag säga, varm och mysigt under täcket och svinkallt utanför! Men upp måste jag och nu sitter jag här och äter gröt som en duktig flicka.
Efter jobbet idag blir det shopping inne i norrköping med min vän Amanda och förhoppningsvis så ska jag träffa min älskade Isak också, får  se vad dagen bjuder på. Nu ska jag iallafall äta upp och ge mig iväg.
Hoppas ni får en bra onsdag! /Jennifer


100928

 


Söta Therese (äldre bild)

Det blåser halv storm ute idag och jag sitter här i en stickad kofta och ändå huttrar jag, nästan så jag vill gå omkring i halsduk och vantar.
Idag jobbade jag förmiddag på bageriet vilket innebar att jag slutade redan vid två, det är så underbart skönt med sådana dagar. Efter jobbet träffade jag min kära vän Therese ett tag för att prata lite strunt, blev en diskution om allt mellan himmel och jord, eller iallafall om pojkar, jobb och invandringspolitik. Sånt där man brukar prata om med andra ord =P (kanske inte invandringspolitik så ofta).
Nu blir det att ge sig av till stallet i blåsten och få lite gjort där, sedan hade jag faktiskt tänkt baka lite bullar om orken räcker till det också.
Hoppas ni har en superduper bra tisdag mina vänner! /Jennifer

 


Leilas cinnamon chocolatechip cookies



Ingredienser:
250 gram mjukt smör
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 st ägg
4,5 dl siktat vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
150 gram mörk kvalitetschoklad, 70 %.

Gör såhär:
1. sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägg och vispa lite till.
3. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovhackad choklad.
4. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
5. Forma 12 bollar av degen och lägg dem på plåar med bakplåtspapper.
6. Gräddakakorna gyllene i 12-15 minuter.

Kall måndag!

Godkväll mina vänner. Idag vaknade jag i min älsklings varma famn och jag blev inte alls speciellt glad när jag var tvungen att krypa i ett par kalla jeans och ge mig av till jobbet, det har varit en riktigt blåsig och kall höstdag vilket inte gjort min förskylning bättre direkt! Nu ska jag ta en varm och härlig dusch och sedan krypa ner i sängen. Synd bara att jag inte har någon bredvid mig inatt.
Hoppas ni haft en bra måndag!/ Jennifer

Söndag hos pojken min


Som ni märkt har jag inte haft någon direkt blogglust på ett tag, har varit så trött och inte haft så mycket att skriva om så det har blivit en liten paus. Men idag tänkte jag skriva lite, inte för att jag har något vettigt att säga, bara för att jag har lust. Jag sitter hemma hos Isak och ska snart gå och köpa lite lunch. Vi är otroligt sega idag och har bara legat och dragit oss i sängen hela morgonen. Men nu kurrar magen så det får bli en sväng till affären och inhandla något att fylla upp med =). Hoppas ni får en bra söndag! /Jennifer

God morgon världen!

Igår var det ingen bra dag, därför dålig uppdatering. Jag fick gå från jobbet några timmar tidigare för jag mådde inte så bra, den här förkylningen har nog hunnit ikapp mig nu trotts allt och jag sov större delen av gårdagen. Åkte in till min pojkvän direkt efter jobbet för att få lite tröst och kärlek, det är han världsbäst på kan lova!
Idag känns huvudet tungt och jag kan väl inte påstå att jag mår bra, men jag ska iallafall testa att gå till jobbet, får göra mitt bästa, torsdagar är ingen bra dag att vara hemma från jobbet på. Hoppas att det går vägen.
Hoppas ni får en bra torsdag! /Jennifer

Uppe med tuppen

Nej föresten, inte ens tuppen är vaken såhär dags så det var lögn. Jag är iallafall uppe, efter mycket om och men, det är inte det roligaste som finns att krypa upp ur sin varma säng och möta den kalla och mörka verkligheten utanför. Jag älskar verkligen hösten, inget ont om hösten, men det är fasen mycket svårare att ta sig ur sängen än det är på sommaren!
Nu blir det att slänga i sig lite frukost och bege sig av till arbetet, hoppas att jag är piggare än jag var igår bara. Efter jobbet blir det att åka och umgås lite med pojkvännen innan han åker iväg på träning.
Hoppas att ni får en riktigt bra dag mina vänner! /Jennifer

100914



Åh denna hemska trötthet, den har mig i ett järngrepp och vägrar släppa taget. Jag har varit hur seg som helst hela dagen, både på jobbet och hemma. Hade tänk gå en stärkande promenad med Amanda efter jobbet men det var så tråkigt väder så vi beslutade för att ha "Sex and the City" maraton istället. Nu har hon åkt hem igen men jag funderar starkt på att krypa ner i soffan framför ett par avsnitt till, sedan får det nog bli ett varmt bad och se om man kan bli människa igen.
/Jennifer

Cupcakes



Ingredienser:

6 msk smör eller margarin
100 g strösocker
2 ägg
2 msk mjölk
55 g mörk choklad, hackad
225 g extra fint vetemjöl
25 g kakao

Frosting:
50 g smör
200 g Philadelphia
2 tsk vaniljsocker
Garnering- här silverkulor

Gör såhär:
1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt, eller ställ 12 st dubbla pappersformar på en bakplåt.
2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt efter varje ägg. Rör ner mjölk och vänd sedan ner den hackade chokladen.
3. Tillsätt sedan mjöl och kakao och vänd ner det i smeten. Grädda muffinsen i 200 grader i 20 min eller tills de höjt sig. tryck lätt på toppen; den ska genast höja sig igen. Låt dem kallna.
4. Rör ihop smör och philadelphia till en smidig smet och tillsätt vaniljsocker. Bred smeten på de svala muffinsen och garnera med valfri garnering.

ZzZz...



Usch, för tidiga morgnar, och usch för jobbiga väckarklockssignaler! Min klocka har en sådan där fruktansvärt hög och genomträngande ton som utan tvekan skulle kunna väcka de döda, och för mig som vaknar av att minsta lilla, är den väldigt onödig. Det är inte ett skönt sätt att vakna kockan 5.00 på morgonen. Får nog försöka se mig om efter en ny, eller så kan jag ju ställa mobilen, det kan jag göra, smart Jennifer!

Nu bär det iallafall iväg till jobbet snart, skönt med ett tidigt pass trotts allt, slutar redan vid två. Efter jobbet blir det nog att umgås med min vän Amanda, och så ska jag äntligen försöka ta tag i träningen igen, undrar vad jag ska hitta på?

Hoppas ni får en riktigt bra dag mina vänner!/ Jennifer

 


100913

Snart läggdags för min del, har varit en lång dag och det är upp vid fem imorgon för att jobba igen. Men jag tänkte slänga in ett litet inlägg och iallafall tacka för all bra respons jag fått på min nya blogg. Ni är jättegulliga allihopa!

Idag har det som sagt varit en väldigt lång dag och jag kan lugnt säga att jag är vråltrött. Jag sov hos min älskade pojkvän inatt vilket var hur härligt som helst, behövde verkligen en skön natts sömn efter helgen! Jag började jobbet vid tolv idag och innan dess åkte jag hem för att lämna bilen och hälsa på familjen lite, och framförallt önska min lillasyster lycka till på uppkörningen.
På jobbet var det riktigt lugnt och skönt faktiskt, men det gör tyvärr att tiden går ganska långsamt och eftersom att jag hade stängningen idag så slutade jag inte förän vid halv sju.

Jag måste säga att jag älskar mitt jobb, jag älskar dofterna av nybakat bröd och kaffe, jag älskar att stå i köket och lägga ihop smörgås efter smörgås, och jag älskar att ta emot våra underbara kunder ute i butiken. Det är så härligt att träffa så mycket människor varje dag, det finns mindre trevliga kunder är klart och det är alltid en utmaning att få dem nöjda, men så finns det de där riktigt underbara människorna som bara lyser upp tillvaron och gör jobbet så mycket mer värt, och det är majoriteten av våra kunder. Nej jag känner mig faktiskt mycket lyckligt lottad som fått ett jobb som jag trivs så bra med och där jag får ha såhär pass mycket kundkontakt, det gör det mycket lättare att kliva upp ur sängen på morgonen (fast att den ringer vid 5.00!!).

Nej nu ska jag sluta babbla och krypa ner under täcket.
Godnatt mina vänner!/ Jennifer

Grattis lillasyster!!


Yippey, idag har min kära lillasyster tagit körkort! Ett stort grattis till henne (och en varning till alla er bilförare i östergötlands län, galningen är lös) ;-)!

Hålkakor



Ingredienser:

100 g smör
1 l mjölk
100 g jäst
1 msk salt
1 msk anis och fänkål
1 dl sirap
2,6 kg rågsikt (jag byter gärna ut 6 kg till vetemjöl för att få de mer luftiga)

Gör såhär:
Smält margarinet och häll i mjölken, värm det till fingervarmt. Häll sedan i det lite i taget i en degbunke tillsammans med den söndersmulade jästen, lös upp jästen. Ha i kryddorna och sirapen. Vänd ner saltet i mjölet och rör i mjölet så att degen känns mjuk och släpper bra runt kanterna. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Dela sedan degen i åtta delar och platta ut dem till runda kakor och lägg dem på plåtar. Gör ett runt hål i mitten av kakan och nagga kanterna med en gaffel. Låt jäsa igen i ca 30 min. Grädda i 225 graders ugnsvärme i ungefär 10 min.

100912



Varför ska söndagar vara så tråkiga, jag har hållit igång hela dagen med bakning, bloggen, stallet och diverse annat för att få tiden att gå men ändå är klockan bara halv sju!
Men nu är det dags att laga lite mat, chili con carne (mumsmums), och sedan blir det nog att krypa upp i soffan framför en film. Det känns som en sådan kväll ikväll, tycker ni inte det =).
Hoppas att ni haft en bra dag! /Jennifer

 


Amerikanska chokladkex



Ingredienser:
200 g margarin
2 1/2 dl socker
2 ägg
150-200 g blockchoklad
2 dl grovhackad mandel
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel

1. Rör ihop ägg och socker till en vit och pösig kräm
2. Blanda ner de andra ingredienserna
3. Rulla små kulor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. (inte för tätt eftersom att de flyter ut något)
4. Grädda kexen i 200 grader i ca 10 min, mitt i ugnen.

Hej och välkomna!



Tycker du om att baka?
Tycker du om att äta och njuta av livets godsaker?
Tycker du om att känna doften av nybakad äppelpaj och kanelbulle i ditt hem?
Då har du klickat er in på rätt blogg kan jag meddela!

Mitt namn är Jennifer Svensson, jag är 20 år gammal och jag älskar allt det som står här ovan.
Här på bloggen kommer jag att lägga in min allra bästa recept på allt från matbröd, tårtor, efterrätter och bullar.  
Jag kommer även skriva om min vardag, när jag har något roligt att rapportera.
Jag hoppas att ni kommer att läsa min blogg och tycka att den är rolig och insprerande, har ni något att påpeka så tveka inte att skriva en kommentar, tipsa även gärna om ni har några favoritrecept som ni skulle vilja dela med er av!

Välkomna!/Jennifer

 


RSS 2.0