Radiokaka



Ingredienser:

200 gram kokosfett
200 gram mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
25 mariekex

Gör såhär:
1. Smält blockchoklad och kokosfett i en liten kastrull på svag värme. Ställ kastrullen åt sidan och låt det svalna.
2. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vispa det pösigt och ljustgult. Rör försiktigt ner den smälta chokladen i äggsmeten.
3. Lägg bakplåtspapper i bakformen så att det täcker botten och kanterna. Häll lite chokladsmet i formen så att bottnen täcks, lägg i ett lager kex och häll på mer chokladsmet. Fortsätt att varva kex och choklad i formen, avsluta med choklad.
4. Ställ formen i kylskåpet några timmar, gärna över natten. Ta ut kakan och skär den i centimetertjocka skivor. Tänk på att kakorna smälter ganska snarbbt, så servera dem med det samma och kanske inte i gassande solsken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0